آیا یادگیری گیتار لید از ریتم نوازی سخت تر است ؟

ریتم نوازی گیتار الکتریک در مقابل لید

بسیاری از نوازنده ها ریتم و لید رو به عنوان دو استایل مختلف نوازندگی گیتار در نظر می گیرند. اگر هنرجوی گیتار هستید به احتمال زیاد این سوال براتون پیش امده که آیا واقعا یادگیری لید از ریتم سخت تره ؟

خیلی از افراد معتقدند که با یادگیری چند تا تکنیک ریتم نواز خوبی میشن و لید سخت تره چون باید تکنیک ها و مهارت های بیشتری رو یاد بگیرن.

این طرز فکر بیشتر مربوط به هنرجوهایه که در ابتدای راه هستند . به همین خاطر خیلی ها اول شروع به یادگیری ریتم می کنند.

این کار تا حدودی درسته. اما دلایل اون باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیره . من در این مطلب توضیح میدم که ریتم نوازی لزوما همیشه آسون تر از لید نیست و حتی در بعضی مواقع سخت تر هم هست.

در پایان این مطلب هم شما متوجه می شید که بهتره از کجا نوازندگی گیتار رو شروع کنید. لید یا ریتم ؟

تفاوت ریتم و لید در کجاست ؟

به طور ساده تمرکز ریتم روی ساخت آکورد و ریف هست . در واقع شالوده و اساس یک قطعه رو پایه ریزی می کنه. در حالی که لید به اون قطعه ملودی و سولو اضافه می کنه.

چند مثال از ریتم نوازی

  • نواختن توالی آکوردهای مختلف
  • اجرای پاورکورد ها

چند مثال از لید نوازی

  • اجرای سولو در بخش هایی از آهنگ
  • اجرای لیک ها و ملودی های مختلف در طول قطعه

برای یادگیری ریتم و لید باید تکنیک های مختلفی رو یاد بگیرید اما اشتراکاتی هم بین این دو وجود داره.

در بعضی از سبک ها مثل متال تفاوت ریتم و لید بسیار واضح هست در حالی که در بعضی دیگر مثل کلاسیک این دو استایل در هم آمیختگی بیشتری با هم دارند به همین خاطر شاید درست نباشه به یک نوازنده گیتار کلاسیک لید یا ریتم گیتاریست بگیم.

مقایسه سختی لید و ریتم

جواب دادن به این سوال خیلی ساده نیست.

شما ممکنه با توالی آکوردهایی مواجه بشید که با چند بار تمرین به راحتی قابل اجرا باشن اما توالی هایی باشن که گیتاریست های حرفه ای رو هم به چالش بکشن.

برای لید هم وضعیت به همین صورته. یعنی سولوهای ساده ای باشن که یک هنرجوی مبتدی هم بتونه اجراش کنه و از طرف دیگه سولوهایی باشن که تنها گیتاریست های بزرگ بتونن اجراشون کنن.

پس برای مقایسه ریتم و لید از قبل باید یک چیز رو بدونیم : اینکه شما می خواید چه چیزی اجرا کنید.

لید یا ریتم کدوم رو اول شروع کنید ؟

پیشنهاد میشه که اول از ریتم نوازی شروع کنید. ریتم نوازی یکسری مهارت های پایه ای رو به شما یاد میده که در نوازندگی لید هم بدردتون می خوره.

در ادامه به چند دلیل برای اینکه چرا باید در ابتدا ریتم رو شروع کنیم اشاره می کنیم .

ریتم نوازی مهارت تایمینگ رو به شما یاد میده

فرقی نمی کنه که ریتم می زنید یا لید . مهارت سر ضرب نواختن یک مهارت ضروری برای یک هنرجو هست و بدون اون هیچ چیز دیگه ای معنا پیدا نمی کنه. مثلا شما در ابتدا تمرین ها با تایمینگ ساده رو یاد می گیرید. باید مترونوم رو روشن کنید و تشخیص بدید که کجا سکوت لازمه و کجا باید نت اجرا بشه .

مطمئنا شما در آینده با تایمینگ های پیچیده تری مثل تصویر زیر روبرو می شید و اگر تمرینات پایه ای مثل تمرین بالا رو به خوبی انجام داده باشید از پس همه موارد بر می آید.

در شروع کار درس های ریتم راحت تره

اگر درس های ابتدایی ریتم و لید رو با هم مقایسه کنیم به این نتیجه می رسیم که یادگیری ریتم راحت تره ( البته در ابتدا ) . مثلا تبلچر زیر ریف قطعه come as you are گروه نیرواناست .

شما می تونید خیلی از ریف های معروف رو در هفته اول شروع یاد بگیرید. در حالی که درس های ابتدایی لید ممکنه زمان بیشتری از شما بگیره.

نواختن ریف های ساده ای مثل مثال بالا باعث میشه که تایمینگ شما بهتر بشه انگشتاتون قوی تر بشه و با گیتار هم بیشتر ارتباط برقرار کنید.

حتی به کسایی که فقط قصد یادگیری لید رو دارند هم پیشنهاد میشه که ابتدا کمی ریتم نوازی کار کنند.

البته لازم نیست که در ادامه کار هم حتما ریتم رو دنبال کنید. اگر هدفتون فقط سولو نوازیه می تونید در ادامه فقط لید بزنید . یا اینکه بعد از ی مدت در کنار ریتم لید رو هم شروع کنید.

لید و ریتم در گروه های موسیقی

برای اینکه تصمیم گیری برای انتخاب بین لید و ریتم براتون راحت تر بشه . پیشنهاد میشه به موسیقی گروه های مورد علاقتون گوش کنید. بعضی از گروه ها یک گیتاریست و بعضی ها هم دو یا سه گیتاریست دارند . گروه هایی هم هستند که در اون لید و ریتم توسط دو نفر به طور مجزا اجرا میشه.

به عنوان مثال در گروه متالیکا کرک همت لید میزنه و جیمز هتفیلد ریتم. در واقع در تمام قطعات بخش سولو توسط همت اجرا و هتفیلد در پس زمینه اون سولو ریتم نوازی می کنه.

البته در بخش هایی از آهنگ که سولو زده نمیشه همت در حال ریتم نوازیه. این به معنی اینه که علاوه بر لید به مهارت های ریتم نوازی هم باید مسلط باشه.

در واقع یک قاعده مشخص برای اینکه در یک گروه هر گیتاریستی چه کاری انجام بده وجود نداره و تقسیم وظایف بر اساس نوع و سبک قطعه ممکنه متفاوت باشه.

یادگیری ریتم چقدر مشکله ؟

جواب این سوال هم به سبک و هدف شما بستگی داره. شروع کار راحته و در مثال بالا هم دیدید که خیلی از ریف های معروف رو میشه تو یک هفته یاد گرفت. اما در مقابل ریف ها و توالی های آکوردی وجود دارند که یادگیریشون به همین راحتی نیست و به زمان و تمرین زیادی احتیاج داره.

در کنار این موارد بحث سرعت و تایمینگ هم در ریتم نوازی خیلی مهمه و پیشنهاد میشه از همون ابتدا از مترونوم استفاده کنید

یادگیری لید چقدر مشکله ؟

لید نوازی به صورت حرفه ای کار راحتی نیست. شما باید به تکنیک های مختلفی مثل لگاتو ، اسلاید ، بند و …مسلط بشید. بعد از تسلط مهارت جرا و به کارگیری اون بیشتر به تمرین و زمانی که می زارید بستگی داره.

سختی یادگیری هم به هدف شما بستگی داره و مطمئنا تبدیل شدن به یک لید گیتاریست در یک گروه متال که مجبوره سولوهای سرعتی و تکنیکی اجرا کنه با تبدیل شدن به یک لید گیتاریست در یک گروه پاپ که در طول قطعه ملودی میزنه به مهارت و زمان متفاوتی نیاز داره.

اگر هدف شما یادگیری لید گیتار هست پیشنهاد میشه حتما تمرین گام رو به صورت جدا در برنامه خودتون قرار بدید.

سخن پایانی

لید سخت تره یا ریتم ؟ کدوم رو انتخاب کنم ؟

جواب این دو سوال کاملا به خود شما و هدف و علاقتون بستگی دارد . در واقع لید و ریتم دو روی یک سکه هستند . اینکه چه سبکی کار می کنید و تا کجا می خواید پیش برید جواب این سوال رو تعیین می کنه. در بعضی از سبک ها و قطعات سولوهای پیچیده تر و در بعضی دیگه ریف ها و توالی های سخت تری به کار برده میشه. در عین حال که پیشنهاد میشه کار رو با ریتم شروع کنید اما برای ادامه شما می تونید هر مسیر دلخواهی رو انتخاب کنید.

می دونی قدم اول برای تبدیل شدن به یک گیتاریست واقعی چیه ؟

اگر هنرجوی گیتار هستی پس باید نام نت های گیتار رو هم بلد باشی

من کتابی رو در سایت منتشر کردم که در اون یک برنامه سه هفته برای حفظ نت های گیتار آورده شده .در این برنامه از دو روش برای تمرین استفاده میشه که به شما در حفظ سریع تر نت ها کمک می کنه . برای دانلود کتاب روی لینک زیر کلیک کن

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *